Leverans på 3-7 arbetsdagar

Fri frakt över 1000 kr

Bröllopsblogg

Tips och råd för fina trycksaker till bröllop, dop och fest.

Bröllopsblogg

TIPS OCH RÅD FÖR FINA TRYCKSAKER TILL BRÖLLOP, DOP OCH FEST

Tre saker att tänka på INNAN ni skickar save the date kort

Hej och grattis till ert stundade giftermål! Här kommer tre saker att tänka på innan ni skickar ut era save the date kort. Det kan kännas självklart men förvånansvärt ofta ser vi beställningar där något missats, så här kommer våra tre bästa save-the-date-tips!

  1. Namn – att ni ska ha med datumet och era namn känns självklart men förvånansvärt ofta ser vi save the date kort med vanliga namn och utan efternamn. Att bara skriva förnamnen i save the date korten ger en mer familjär känsla. Att ha med efternamnen ger en mer högtidlig känsla. Vill ni ha en familjär känsla på era save-the-date kort så går det utmärkt att ni skriver förnamn och efternamn när ni skriver avsändaradress på baksidan av kuvertet. På så sätt behöver ingen undra vem inbjudan kommer ifrån
  2. Plats – att ha platsen klar när ni skickar ut save the date korten fyller flera funktioner. Först och främst blir det lättare för era gäster att planera om det ska resa långväga, det kan vara att boka boende, planera ledighet och planera resan. Och sen är det en påminnelse för er också. Det är en fördel för er att ha vigselplats och festlokal bokad så ni vet säkert att ert datum är och kommer vara ert datum.
  3. Vilka bjuder ni in? Gör gästlistan och skriv upp deras adresser redan nu. Har ni 100 gäster så brukar det landa runt 50 inbjudningskort, när ni listar par och familjer tillsammans. När vi får beställningar på 100-120 kort så brukar vi ofta fråga om det blivit rätt och då har man ofta räknat gästerna istället för paren. En annan sak att tänka på är att adressera kortet till den eller de som är inbjudna, skriver ni “Familjen Andersson”, så är barn och vuxna i familjen inbjudna, annars behöver ni skriva “Anna och Anders Andersson”. Detsamma gäller vid  när någon vän skaffar en ny partner. Om ni adresserar kortet med namn till er vän, så gäller inbjudan den personen, inte den ny killen sedan två veckor.

Här hittar ni några av våra save the date kort till bröllop:

Greenery save the date kortSwedish Summer save the date kortEverlasting save the date kort