Om Sweet Printery

Så börjar historien

Idén till Sweet Printery kom redan 2011. Vi skulle gifta oss men hur vi än sökte så kunde vi inte hitta hela serier med trycksaker till bröllop som matchade, som hade en uppdaterad design, där man tog hänsyn till miljön vid trycket, och som trycktes i Sverige för att de inte skulle behöva färdas så långt. Vi sökte efter ett företag där kvalité, design och omsorg om miljön stod i fokus.
Vi hittade ingenting utan fick tillverka våra egna bröllopsinbjudningar, placeringskort, vigselprogram, festprogram och tackkort. Sedan dess har mycket hänt, både på trycksaksmarknaden och i mitt liv. Nu ser jag Sweet Printery som ett designkollektiv med plats för de designers som vill formge kort men slippa sälja och marknadsföra. Vi har flera spännande och nyskapande produkter på gång. Fortfarande är kvalité, design och miljö i fokus hos oss. Vi vill vara en trygg trycksakspartner vid livets stora och små händelser.

Varje kort har en berättelse

Vårt favoritkort just nu

Sommaren 2016 så köpte jag en trött Eukalyptusplanta till halva priset. Det såg liksom synd ut om den där den stod på blomsterbutikens reabord. Väl hemma planterade jag om den, gav den ny jord och näring. Den omsorg den fick betalade den med råge tillbaka hela sommaren. När sensommaren skulle övergå till höst så tog jag in de sista kvistarna. Hela sommaren hade jag fått njuta av dess prakt och nu stod en enkel vas med dess grön-och silverskimrande blad på mitt skrivbord. Jag målade en vacker krans med plantan som modell. Och det är historien om serien Eukalyptus.