Leverans på 3-7 arbetsdagar

Fri frakt över 1000 kr

Bröllopsblogg

Tips och råd för fina trycksaker till bröllop, dop och fest.

Bröllopsblogg

TIPS OCH RÅD FÖR FINA TRYCKSAKER TILL BRÖLLOP, DOP OCH FEST

Inbjudningskort till bröllop – fem tips innan du beställer!

bröllopsinbjudan kvistpapper
Inbjudningskort till bröllop, läs våra fem tips innan ni beställer!

Börjar det bli dags att beställa bröllopsinbjudningar men hur ni än söker, googlar, pinterestar och letar i magasin så har ni svårt att hitta ert kort? Läs våra fem tips innan ni beställer ert inbjudningskort!

 

  1.  Hitta ert tema innan ni väljer inbjudningskort till bröllopet. Kommer ni att ha ett färgtema? I så fall är det lätt att börja söka efter inbjudningskort i just er färg. Ett fint sätt att implementera färgtemat, är att ta upp färgen redan i inbjudningskortet. Är temat istället rustikt eller kanske lyxigt, då är det kanske läge att söka på inbjudningskort på kvistpapper, eller kanske guldfoliering. Att ha temat klart innan man skickar ut kortet är en bra idé så att den röda tråden kan följa genom hela bröllopet inklusive bröllopsinbjudan.
  2. Vilka trycksaker kommer ni att behöva mer än inbjudningskortet? Att låta samtliga trycksaker matcha genom hela bröllopet ända till tackkortet är ett snyggt sätt att hålla den röda tråden. Se till att det företag ni köper inbjudningskort av även har de andra produkter ni söker så som vigselprogram, flersidiga festprogram, placeringskort, placeringskartor, bordsnummer och tackkort.
  3. Ni får vad ni betalar för. Ett billigt kort trycks på ett billigare papper och kvalitén på trycket kanske inte är vad ni hoppas på. Är kvalitet viktigt för er? Känslan när era gäster öppnar kuverten? I så fall ska ni ta en extra titt på vilket papper era kort trycks på och kanske beställa provkort för att se att det passar ert bröllop. Vi gillar matta, kraftiga papper som ger en exklusiv känsla. De är dessutom obestrukna vilket ger mindre klimatpåverkan.
  4. Är miljön viktig för er? Välj ett företag som trycker sina kort i Sverige på ett svenskproducerat papper med miljömärkning. Billiga kort trycks ofta utomlands och måste således skickas längre än ett svenskproducerat kort.
  5. Välj fina frimärken och skriv fint på kuvertet! Det allra första era gäster ser är kuvertet, välj därför fina frimärken och skriv adresserna med bästa handstilen. Kanske är det till och med läge att ta hjälp av en kompis ni vet skriver fint för att få hjälp att skriva adresser. Inget engagerar vänner så som ett bröllop!