Leverans på 3-7 arbetsdagar

Fri frakt över 1000 kr

Bröllopsblogg

Tips och råd för fina trycksaker till bröllop, dop och fest.

Bröllopsblogg

TIPS OCH RÅD FÖR FINA TRYCKSAKER TILL BRÖLLOP, DOP OCH FEST

Festhäfte till bröllop – så många sidor behöver ni!

Att skapa festhäfte till bröllop kan vara lika roligt som stressfullt och ångestframkallande. Här har vi sammanställt en guide med hur mycket som ryms i våra festhäften med 4 -, 8 -, 12 -, 16 -, och 20 -sidor.

Festhäfte till bröllop med 4 sidor
Ett festhäfte med fyra sidor består av ett vikt A4:a. Kvalitén är kraftig, pappret är på 300 gram och känns stadigt i handen. Framsidan brukar innehålla namnen på brudparet, plats och datum. Vänster insida kan rymma t.ex en välkomsttext. Höger insida kan rymma en meny, tidslinje, några visor eller ordningsregler för bröllopsfesten. Ofta glöms baksidan bort, men även där kan man lägga till text och bild. För de som vill ha ett genomgående tema med våra designade trycksaker, men har en begränsad budget, så kan man köpa ett festprogram med fyra sidor och utforma en egen inlaga och skriva ut den hemma. Då får man komma ihåg att höger insida blir sista sidan i det egna festprogrammet och anpassa innehållet därefter. Vill man ha ett professionellt resultat köper/lånar man en häftapparat med extra lång arm för att kunna häfta ihop programmet. Man kan även behöva en pappersskärare för att skära de millimetrar som inlagan kommer sticka ut ur omslaget.

swedish-summer-festprogram swedish-summer-festprogram swedish-summer-festprogram swedish-summer-festprogram

Festhäfte till bröllop med 8 sidor
Ett festprogram med 8 sidor rymmer mer än vad man kan tro. Det kan rymma gästbeskrivningar för upp till 40 gäster om man håller de korta och inte har någon annan text.
Väljer man att inte ha gästbeskrivningar så kan man ha framsida med brudparets namn, plats och datum, vänster insida med välkomsttext och kanske hålltider för kvällen, s.3 med meny, s. 4 och 5 bilder på gästerna, s.6 brudparets tidslinje, s. 7 med en tävling för att få in fotografier från gästerna “Hjälp oss föreviga” och slutligen s. 8, med eller utan text.

Festhäfte med 12 sidor
I ett festhäfte med 12 sidor så ryms gästbeskrivningar för 40-70 personer, beroende på hur långt man skriver. Utöver det så kan det rymmas välkomsttext, meny och en sida med ordningsregler/ brudparets tidslinje, fototävling eller bröllopsbingo eller en sida med sånger.

Festhäfte med 16 sidor
I ett festhäfte med 16 sidor så ryms gästbeskrivningar för 60-100 personer, beroende på hur långt man skriver. Utöver det så kan det rymmas välkomsttext, meny och en sida med ordningsregler/ brudparets tidslinje, fototävling eller bröllopsbingo eller en sida med sånger.

Festhäfte med 20 sidor
I ett festhäfte med 20 sidor så ryms gästbeskrivningar för 60-120 personer, beroende på hur långt man skriver. Utöver det så kan det rymmas välkomsttext, meny och en sida med ordningsregler/ brudparets tidslinje, fototävling eller bröllopsbingo eller en sida med sånger.

Jag är fortfarande inte säker, hur ska jag välja hur många sidor jag har i mitt festhäfte?
Välj det ni tror blir lagom för er. Behövs det fler eller färre sidor i ert bröllopshäfte så tilläggsdebiterar vi eller betalar tillbaka. Vi konsulterar alltid er som kunder om sidantalet inte passar. Ni får då möjlighet att själva välja bort texter om det är så att ni vill hålla er till det sidantal ni köpt. Vi kan också i samråd med er välja kortare radavstånd eller en mindre font för att få plats med all den text ni önskar.