Leverans på 3-7 arbetsdagar

Fri frakt över 1000 kr

Bröllopsblogg

Tips och råd för fina trycksaker till bröllop, dop och fest.

Bröllopsblogg

TIPS OCH RÅD FÖR FINA TRYCKSAKER TILL BRÖLLOP, DOP OCH FEST

Bröllop och Corona, vad gäller nu?

Hur ska Sverige öppnas upp och hur påverkar det ert bröllop? Det är inte lätt att planera bröllop i Coronatider men nu är Sverige på väg att öppna upp. Vi har listat sakerna ni som planerar bröllop bör tänka på!

Bröllop, Corona och Nivå 3
Sedan den 1 juni 2021 får man vara 50 personer med anvisad plats i kyrkan med förutsättning att lokalen tillåter det. Detta betyder alltså att vissa kyrkor där avstånd inte kan hållas kommer tillåta färre gäster. Som brudpar bör ni kontrollera hur många gäster just er kyrka kan ha med anvisad plats.
Vid privata sammankomster får man fortfarande vara max 8 personer, men är man på restaurang och sitter max fyra vid ett bord får man hålla igång till kl. 22.30. Alkoholservering är tillåten till kl.22.00. Vi ska fortsatt umgås i vår mindre krets, med de närmaste, på ett säkert sätt, dvs stanna hemma om man har symptom, tvätta händerna ofta, håll avstånd och umgås helst ute.

Bröllop, Corona och Nivå 2
När vi istället går in i Nivå 2, preliminärt den 1 juli så kan öppettiderna för serveringsställen förlängas eller tas bort. Rekommendationen om att bara umgås med den närmsta kretsen tas bort, och privata fester med 50 personer tillåts. Detta är något vi alla längtar efter! Många har skalat ner gästlistan till 50 personer och kommer kunna hålla sitt bröllop när Sverige går in i Nivå 2. Men vad ska man tänka på som brudpar? Vi har ju lärt oss hur man umgås smittsäkert, det kan vara gäster som stannar hemma när man hör om gästantalet. Informera era gäster om hur ni avser minska risken för smitta på ert bröllop. Exempel kan vara:

  • Man har festen utomhus.
  • Sitter till bords med de man kom med. Har två meter till nästa bord.
  • Har servitörer som serverar specifika bord och/eller spritar sig mellan varje bord.
  • Stationer med handsprit.
  • Har man bröllopstal med mic så spritas mikrofonen mellan varje tal, eller varje talare spritar sig innan tal.
  • Servitör som skär upp bröllopstårtan.


Bröllop, Corona och Nivå 1

I Nivå 1 som förhoppningsvis kan inträda i september så tas restriktionerna bort. För att det ska bli verklighet så ska 70% av alla över 18 år vara vaccinerade och antalet fall ska ha varit under 50 per 100 000 invånare under 14 dagar.

Alla lättnader är under förutsättning att smittspridningen fortsätter att gå ner. Detta betyder att om smittläget ändras kan detta revideras. Så vi fortsätter att hålla i och hålla ut och håller oss uppdaterade via folkhälsomyndigheten.se och krisinformation.se. Vi håller tummarna för att ni alla ska få fira bröllop som ni drömt om!