Leverans på 3-7 arbetsdagar

Fri frakt över 1000 kr

Bröllopsblogg

Tips och råd för fina trycksaker till bröllop, dop och fest.

Bröllopsblogg

TIPS OCH RÅD FÖR FINA TRYCKSAKER TILL BRÖLLOP, DOP OCH FEST

Bordsplacering till bröllop – tips!

Bordsplacering till bröllop – tips!  Dags att börja med bordsplaceringen? Läs våra tips och kom igång direkt!

I höstas var vi på ett så himla lyckat bröllop. En av de saker som gjorde det så roligt var bordsplaceringen, både jag och min man hamnade så rätt. Vi hade jättetrevligt vid middagen. Vi lärde känna nya människor, vi hade mycket att prata om med vår bordsherre/dam. Brudparet hade lagt mycket möda på att placera oss och de andra gästerna så att vi alla skulle få trevligt.

Jag kan också minnas ett bröllop för många år sedan som inte var lika lyckat. Jag fick sitta bredvid en ung pojke som inte sa mycket och en man som inte heller sa mycket och där jag inte lyckades hitta en gemensam nämnare. Jag är bra på att kallprata och bjuda till men efter några timmar av försök så var det inte längre så roligt. Middagen kändes väldigt lång. Med dessa två exempel så vill jag säga att bordsplaceringen är viktig och bör få ta tid! Här följer mina bästa tips för en lyckad bordsplacering vid bröllop!

Börja i tid, så snart sista svarsdagen till bröllopet har varit. Det tar tid att få till en bra bordsplacering.

Skissa upp borden och skriv alla gästers namn på post it lappar. På så vis kan ni lätt flytta runt gästerna och testa olika konstellationer.

Besluta er för om ni följa etikettens alla regler, det ger vägledning kring hur flera av gästerna ska placeras. (Det går självklart alldeles utmärkt att låta bli!)

Gör bordsplaceringen till en mysig stund där ni diskuterar gästerna och deras intressen för att försöka placera dem så att de alla har en trevlig bordsgranne.

Låt bordsplaceringen vila några dagar och kika på den igen.

Fundera på hur ni gör om någon av gästerna blir sjuk i sista stund. Att bara ta bort ett kuvert men låta personen stå kvar på bordsplaceringskartan är ett funktionellt alternativ som minskar er stress. De flesta fokuserar på var de själva ska sitta.

För att hålla tidsschemat vid bröllop är det bra att processen att gå till bords går snabbt. Ha därför bordplaceringskartan uppsatt på flera ställen om ni har många gäster och/eller tryck upp bordsplaceringskartorna så värdparet, tärnor eller några som känner en stor del av gästerna kan ha för att hjälpa folk att hitta till sina platser.

Lycka till!

Här hittar ni våra bordsplaceringkartor, bordsnummer och placeringskort.
bordsplacering till bröllop