Leverans på 3-7 arbetsdagar

Fri frakt över 1000 kr

Bröllopsblogg

Tips och råd för fina trycksaker till bröllop, dop och fest.

Bröllopsblogg

TIPS OCH RÅD FÖR FINA TRYCKSAKER TILL BRÖLLOP, DOP OCH FEST

Beställa bröllopsinbjudan? Tips inför ert val av trycksaker!

Bröllopsinbjudanbröllopsinbjudan och festprogram till bröllop

Dags att beställa bröllopsinbjudan?

Det finns en del att tänka på då bröllopsinbjudan kan användas för att sätta tonen för hela bröllopet. Innan man beställer inbjudningskort så kan det vara bra att tänka igenom tema, färgval, dukning, eventuella tärnor, marskalkar och vilka trycksaker och kort man tänker sig till sitt bröllop. Alla leverantörer erbjuder inte alla de trycksaker som man som kund kanske önskar till sitt bröllop. Då kan det sluta med att man får trycksaker som inte matchar. Tänk därför igenom vilka trycksaker ni har tänkt att beställa och kontrollera att er leverantör kan erbjuda det innan ni beställer er bröllopsinbjudan.

Vet ni med er att ni troligtvis kommer ändra er kring ert tema flera gånger innan det är dags för ert bröllop? Då kan det vara bra att välja trycksaker som är lätta att matcha till flera olika teman. Exempel på det kan vara typografiska bröllopsinbjudningar, där det bara är fina typsnitt och vitt papper utan dekorationer eller bröllopsinbjudningar med gröna kvistar så som eukalyptus eller olivkvistar. Att välja gröna kvistar på sitt inbjudningskort gör det lättmatchat, det ingår och matchar de flesta stilar av bröllop.

En annan sak som kan vara värt att tänka på är vilken papperskvalité som era kort kommer att tryckas på. Ett tjockt matt papper ger en lyxig känsla medan ett tunnare silkpapper ger en annan känsla.

Och så slutligten, vad ska det stå i bröllopsinbjudan? Lägg lite tid på att skapa en formulering som passar er, tänk igenom vilken information ni vill och behöver ha med i er bröllopsinbjudan, om all text får plats, om ni behöver ett extra informationsblad till bröllopsinbjudan eller om ni ska hänvisa till en hemsida. Det är inte bara val av tryck, papper utan även texten som sätter tonen för ert bröllop.

På Sweet Printery har vi hela serier med trycksaker som matchar, från save the date kort, till inbjudningskort, extra informationsblad, vigselprogram, festprogram, placeringskartor, bordsnummer, placeringskort och tackkort till bröllop. Tanken är att det ska vara lätt att skapa sig en röd tråd genom sitt bröllop. Bilden ovan är tagen på Bjärsjölagårds slott i Skåne av fantastiska Kajsas foto. Temat är blått och trycksakerna som användes kommer från vår serie Aquarelle Blue.