Leverans på 3-7 arbetsdagar

Fri frakt över 1000 kr

Bröllopsblogg

Tips och råd för fina trycksaker till bröllop, dop och fest.

Bröllopsblogg

TIPS OCH RÅD FÖR FINA TRYCKSAKER TILL BRÖLLOP, DOP OCH FEST

6 anledningar att skicka save the date kort

Funderar ni på om ni verkligen behöver skicka ett save the date kort? Frågan är befogad, det blir en extra utgift i bröllopsbudgeten och lite extra arbete. Här har vi listat de främsta skälen att skicka ett save the date kort:

  1. Ni vill verkligen att gästerna ska komma till ert bröllop! Främsta skälet för att skicka save the date kort är förstås att låta gästerna boka in ert bröllopsdatum i sina kalendrar. Vissa gäster är kanske extra viktiga att de kommer och att låta dem reservera ert datum i sina kalendrar ökar så klart chansen att de inte hunnit boka in sig på annat.
  2. Era gäster kommer behöva resa till ert bröllop. Att låta gästerna veta i tid är ett fint sätt att ge dem möjlighet att spara till resan, oavsett om bröllopet är i Sverige eller utomlands så innebär det ofta extra kostnader för gästerna, både reskostnader, eventuellt hotellövernattningar och bröllopspresent.
  3. Ni gifter er på sommaren eller vid en högtid. Under vissa tider på året är vi ofta extra uppbokade, gifter ni er under sommaren, vid pingst, midsommar eller i december så är det bra att skicka ut ett save the date för att öka chansen att era gäster kan komma.
  4. Att skicka save the date kort kan vara ett sätt att kommunicera er förlovning! Visst går man som på moln efter förlovningen och vill berätta för alla. När ni satt ert bröllopsdatum kan ni använda save the date kortet för att kommunicera att ni är förlovade och på så sätt dela glädjen med nära och kära! Har ni dessutom gjort en förlovningsfotografering? Då är det ett ypperligt tillfälle att visa bilderna på ert save the date kort!
  5. Sätt tonen för bröllopet – save the date kortet är startskottet för ert bröllop. Passa på att  ge en liten sneak peak på ert tema och stil redan nu genom save the date kortet.
  6. Ni gifter er väldigt snart! Planerar ni bröllop med kort varsel? I så fall är ett save the date kort ett bra sätt att låta gästerna veta vad som är på gång så snart datumet är satt men utan att alla detaljer är klara. På så vis ökar ni också möjligheten för dem att komma.

save the date vintage flowers